Poziv na edukaciju o uzgoju malina za poljoprivrednike i nezaposlena lica

Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti poziva zainteresirane građane, ukoliko žele upotpuniti svoj kućni budžet, da dođu na edukativno predavanje o temi „Tehnologija uzgoja malina“, koje će biti održano u srijedu, 09.12.2015., sa početkom u 11 sati, u Domu penzionera Tuzla, a predavač će biti prof. Radojko Luković iz Inovacionog centra Arilje –Srbija.

Edukacija je namijenjena uzgajivačima malina, ali i svim drugim poljoprivrednicima i nezaposlenim licima koji u uzgoju malina mogu pronaći perspektivu za sebe i svoje porodice, budući da se od jednog dunuma pod zasadom malina – s obzirom da je otkup osiguran – obezbjeđuje prihod od oko 7000 konvertibilnih maraka.

Na edukaciji će pravni i agrarni stručnjaci iz Sužbe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Grada Tuzla, građanima koji budu zainteresirani, predstaviti proceduru i olakšice za pokretanje i registraciju poljoprivrednog obrta. Prisutni imaju mogućnost steći nova saznanja iz oblasti poljoprivredne proizvodnje, koje mogu iskoristiti u poboljšanju rezultata. Sudionici predavanja će dobiti informacije vezane uz stručnu pomoć oko tehnologije proizvodnje, te ostalo vezano uz proizvodnju ove vrste.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*