Roma, Arsenal, Gent, Chelsea i Dynamo Kijev idu dalje

U srijedu navečer odigrani su posljednji mečevi u grupnoj fazi Lige prvaka za sezonu 2015/16, a narednu fazu izborili su Roma, Arsenal, Gent, Chelsea i Dynamo Kijev.

Bayer nije uspio kod kuće savladati evropskog prvaka Barcelonu. Utakmica je završila sa 1:1 što je značilo da će Roma prezimiti u Ligi prvaka.

Roma je odigrala meč “živaca” sa Bateom iz Borisova. Iako su igrači “Vučice” propustili mnogo prilika za pogodak isto tako su i gosti mogli doći do trijumfa. Posebno se ispromašivao bh. reprezentativac Edin Džeko koji još nije pronašao pravu formu u Romi. Susret je završen sa “miroljubivih” 0:0.

Arsenal je u Grčkoj odigrao meč koji će se dugo prepričavati kod njegovih navijača. Heroj utakmice bio je napadač Olivier Giroud sa tri gola koji su odveli “Topnike” u narednu fazu LP.

Zagrebački Dinamo se dobro držao protiv Bayerna na Maksimiru u prvih 45. minuta. Nakon što su u igru ušli Thomas Muller i Arturo Vidal, gosti iz Minhena zabili su dva ekspresna gola preko sjajnog Roberta Lewandowskog i tako došli do nove pobjede. Muller je u sudijskoj nadokandi promašio penal pa je konačan rezulata bio 2:0 za Bavarce.

Chelsea je na Stamford Bridgeu trijumfom nad Portom barem za malo popravio katastrofalnu sezonu. Tim Jose Mourinha slavio je sa 2:0 i tako izborio proljeće u najelitnijem klupskom takmičenju.

Portovo posrtanje iskoristio je Dynamo iz Kijeva koji je pobjedom nad Maccabijem došao do drugog mjesta u grupi G.

Možda najveće razočarenje grupe H bila je Valencia koja na svome terenu nije uspjela savladati Lyon, tačnije – poražena je sa 2:0. Taj poraz otvorio je vrata Gentu koji je savladao, do večeras neporaženog, Zenita sa 2:1 i tako osigurao drugo mjesto u ovoj grupi i prolazak u narednu fazu LP.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*