Roma remijem do osmine finala, Chelsea preko Porta ide dalje

Širom Evrope sinoć su odigrane preostale utakmice u okviru grupa E, F, G i H, nakon čega su poznati svi učesnici osmine finala Lige prvaka, javlja Anadolu Agency (AA).

U Grupi E, Bayer Leverkusen je sinoć na stadionu “BayArena” u Leverkusenu igrao neriješeno 1:1 s Barcelonom. U istoj grupi, ekipa Rome je na domaćem terenu igrala bez golova protiv BATE Borisova. U osminu finala su se plasirali Barsa i Roma.

U okviru Grupe F, Dinamo Zagreb je sinoć u Zagrebu poražen od Bayerna iz Minhena rezultatom 0:2, dok je i Olympiacos u Atini izgubio od Arsenala s 0:3. Dalje idu Bayern i Arsenal.

U Grupi G, Dynamo Kiev je na stadionu “NSK Olimpijs'kyj” u Kijevu pobijedio Maccabi Tel Aviv s 1:0. U istoj grupi Chelsea je slavio protiv Porta s 2:0. U osminu finala su prošli Chelsea i Dynamo Kiev.

U Grupi H, ekipa Valencije je na domaćem terenu neočekivano poražena od Lyona s 0:2, dok je belgijski Gent na stadionu “GHELAMCO-Arena” u Gentu savladao Zenit rezultatom 2:1. Dalje idu Zenit i Gent.

Plasman među 16 najboljih su ostvarili Real Madrid, PSG, Wolfsburg, PSV, Atletico Madrid, Benfica, Juventus i Manchester City.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*