Hrvatska: Vlada za migrante odobrila dodatnih 870.000 eura

Na današnjoj sjednici tehničke Vlade u Banskim dvorima, Vlada je na inicijativu ministra financija Borisa Lalovca odobrila financijska sredstva u ukupnom iznosu od 6,54 milijuna kuna (oko 870.000 eura) za potrebe zbrinjavanja migranata u Republici Hrvatskoj, javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Ministarstvo financija zaprimilo je zahtjev Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) za dodatnim sredstvima u iznosu od gotovo 4 milijuna kuna (oko 500.000 eura) za podmirenje troškova vezanih za zbrinjavanje migranata.

Temeljem odluke Vlade o osnivanju Stožera za koordinaciju aktivnosti povodom dolaska migranata u Republiku Hrvatsku, u kojoj je jedan od glavnih sudionika MUP, MUP-u su odobrena zatražena sredstva iz proračunske zalihe za 2015. godinu u tom iznosu.

Ministarstvu gospodarstva iz Proračunske zalihe odobren je iznos od 463.176 kuna (oko 61.000 eura)za podmirenje troškova za nabavu i prijevoza robe za potrebe migranata te za plaćanje trošarine na energente za eurodizel gorivo.

Vlada je odobrila isplatu sredstava, ukupni iznos od 2,539.672 kune (oko 336.000 eura), iz Proračunske zalihe za 2015. godinu Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje (DUZS) radi podmirenja troškova vezanih uz zbrinjavanje migranata.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*