Biciklisti tuzlanskog Zmaja od Bosne slave 22.rođendan ponosni na rezultate

Iza BK Zmaj od Bosne je uspješna godina, a biti će okončana obilježavanjem godišnjice, čime će ovaj najtrofejniji biciklistički bh.klub zaokružiti 22 godine uspješnog rada i nebrojenih odličnih rezultata.

Nakon što je takmičarski dio sezone gotov, u kojoj su tuzlanski ‘Zmajevi’ ostvarili odlične rezultate kako u Premijer ligi BiH tako i u okviru Dunavskog kupa, vrijeme je za aktivnosti koje prevashodno imaju zadatak promociju i unapređenje biciklizma kao sporta, a naročito kod najmlađih.

Kao i ranijih godina, članovi BK Zmaj od Bosne Tuzla posvetili su dio svog vremena osnovcima, kojima ovaj sport približavaju kroz edukacije i praktične vježbe u osnovnim školama. Ovo je prilika za najmlađe da se oslobode eventualnog straha od vožnje biciklom te da usvoje a i unaprijede svoje vještine. Pored ovih aktivnosti, ‘Zmajevi’ kontinuirano rade na animiranju mladih osoba, kako bi ulicu zamijenili sportom i sebe izgradili u duhovno zdrave i društveno korisne osobe.

Takođe, Klub u skorijoj budućnosti namjerava osnažiti se za biciklističke trenere i sudije, a na čemu rade već određeno vrijeme. Ta nastojanja su zaokružena i nedavno u Novom Sadu, gdje su na seminaru posvećenom trenerima i sudijama uzeli učešće i obogatili klub za vrijedna saznanja ali i priznanja i diplome. Lejla Trle, inače diplomirani biolog, ove godine ozvaničena je za biciklističkog sudiju, a sada joj je zaslužno pripala i diploma biciklističkog trenera. Pored nje, u Novom Sadu Mirza Zonić, diplomirani trener specijalnih namjena, sada zvanično i biciklistički trener, dok su drugi članovi Zmaja od Bosne Trle Hajrudin i Mensur Ćorić takođe primili priznanja kao biciklistički treneri.

Treba istaći kako je ekipa BK Zmaj od Bosne Tuzla u Novom Sadu bila počasni gost, kod BK Elite, gdje ih je na najvišem nivou ugostio Tibor Tarjan, predsjednik Dunavskog kupa i tako odao priznanje Zmajevima za njihove zasluge kako u razvoju Dunavskog kupa, tako i biciklizma uopšte.

“Zahvaljujem Tarjan Tiboru i BK Elite za gostoprimstvo, kao i za organizaciju ovog izuzetnog seminara koji će nama biciklistima uveliko značiti. Takođe mi je drago da su u Novom Sadu, pored našeg kluba bila i još dva kluba iz BiH – BK Živinice i BK Vlasenica, sa svojim predstavnicima Selić Salkanom te Lukić Željkom. Značaj ovakvih seminara je izuzetan jer je edukacija od neizmjernog značaja, to je budućnost i može samo dobroga donijeti u svijet biciklizma, a time se vodimo i mi, BK Zmaj od Bosne, pružajući edukaciju mladima, kako u osnovnim školama tako i mladim polaznicima u biciklizmu.Iako je takmičarska sezona gotova, mi ćemo biti preokupirani obavezama vezanih za edukativne aktivnosti, raditi ćemo u pravcu podmlađivanja kluba i usavršavanja dosadašnjih članova, i naravno pripremati se i za narednu takmičarsku sezonu. Ovog mjeseca obilježiti ćemo i 22.godišnjicu Kluba, a kontinuirani rezultati koje smo do sada ostvarivali jasan su pokazatelj našeg truda, volje i stalnog zalaganja. Naravno, bez podrške Uprave kluba na čelu sa Nedžadom Ašćerićem, te sponzora Umel Dalekovodmontaža, BH Telecom, Ministarstva nauke, kulture i sporta TK te Grada Tuzle ne bi mogli ostvariti ovo što jesmo, zbog toga im veliko hvala i nadam se da će našu vrijednost valorizovati i u budućnosti”, zaključio je Hajrudin Trle, trener BK Zmaj od Bosne Tuzla.

(RTV7/PRESS BK Zmaj od Bosne)

Jedan komentar

  1. istinski se zahvaljujem RTV7 na podršci i praćenju BK Zmaj od Bosne

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*