Podignuta optužnica protiv Milana Bandića u Aferi Agram

Uskok je nakon dovršene istrage podigao optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i još 15 osoba i dvije firme koje sumnjiči u tzv. Aferi Agram, prvom u nizu slučaju protiv gradonačelnika koji Zagreb vodi više od 12 godina.

Bandića i ostale Uskok tereti za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, trgovanje uticajem, utaje poreza ili carine, sprečavanja dokazivanja, krivotvorenja službene ili poslovne isprave, te poticanja na davanje lažnog iskaza, zloupotrebu položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, objavljeno na je internet stranici Državnog odvjetništva.

Bandića se tereti za nezakonitosti u poslovanju s firmom CIOS osumnjičenog Petra Pripuza i firmom Bramgrad projekt Mranka Mihaljevića, te da je zbog Uskoku spornog financiranja predsjedničke kampanje 2009. oštetio gradski i državni budžet. Također, terete ga i da je trgovao uticajem pri nezakonitom zapošljavanju sebi bliskih osoba u Gradskom poglavarstvu i Zagrebačkom Holdingu. Osumnjičen je i da je koristio svoj službeni i društveni položaj, a vezano za korištenje službenih automobila Grada Zagreba u privatne svrhe.

Na vrhu piramide osumnjičenih nakon Bandića se nalazi predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić te Pripuz, a slijede gradonačelnikov savjetnik Željko Horvat, direktor ZET-a Ivan Tolić, Ivan Markušić, referent za javnu nabavu Zagrebačkog holdinga Filip Čulo, direktor Čistoće Miljenko Benko, zamjenica rukovoditelja gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić, načelnica odjela za pravne poslove u Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove Koraljka Rožanković Uremović, direktor građevinske firme Bramgrad projekt Branko Mihaljević, rukovoditelj stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, rukovoditelj Bandićevog ureda Miro Laco, glavni tajnik Zagrebačkog športskog saveza Zdenko Antunović, Dragutin Kosić, te direktor Plinare Ante Dodig.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*