Bihać: Stub prepolovio BMW, suvozač poginuo

Tridesetpetogodišnji Nevzad Zulić iz Bihaća poginuo je sinoć u tom gradu, kada je BMW, u kojem je sjedio na mjestu suvozača, udario u stub ulične rasvjete.

Stravična nesreća dogodila se u Ulici dr Irfana Ljubijankića, a prema informacijama iz policije, vozač, tridesetogodišnji Bišćanin Š.Š., prošao je s lakšim povredama.

Obojica su prebačena u bihaćku bolnicu, gdje je Zulić sat vremena nakon nesreće i preminuo.

Sa druge strane, vozač je odmah uhapšen zbog sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, i na te okolnosti će biti i ispitan.

Od vozača je uzet uzorak krvi i urina, a cilj je da se utvrdi da li je automobilom u trenutku nesreće upravljao pod uticajem nekog od opojnih sredstava.

Prema riječima Ale Šiljdedića, portparola MUP-a USK, tragedija se dogodila u 22.15, kada je vozač BMW-a, slovenačkih registracijskih oznaka, izgubio kontrolu nad vozilom.

“BMW je desnom stranom udario u stub električne rasvjete”, naveo je Šiljdedić.

On je dodao da saobraćajni inspektori još utvrđuju sve okolnosti ove nesreće, a kako saznajemo, BMW je oduzet radi vještačenja.

Svjedoci ove tragedije veoma su uznemireni zbog prizora koji su vidjeli. Ističu da su ih potresle scene, jer je riječ o jakom udaru, o čemu svjedoči i činjenica da je strana vozila na kojoj je sjedio suvozač potpuno skašena i doslovno se obmotala oko stuba.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*