Mustafa Cerić: Tramp je za SAD ono što je Islamska država sa islam

Američki predsjednički kandidat Donald Tramp je za SAD ono što je Islamska država sa islam, izjavio je Mustafa Cerić, predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa na Forumu za promociju mira u muslimanskim društvima, održanom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

“On nanosi štetu Amerikancima baš kao što Islamska država nanosi štetu muslimanima”, rekao je dr Mustafa Cerić odgovarajući na pitanja novinara da prokomentariše Trampov prijedlog da se muslimanima zabrani ulazak u SAD.

“On je ekstreman. Mislim da je Tramp ovim potezom učinio za islam i muslimane više od bilo ikoga”, rekao je Cerić, dodajući;

“Ujedinio je muslimane, čak i one koji nikada nisu bili u zajedništvu. Vjerujem da i Amerikanci, koji nikada nisu podržavali muslimane, sad to čine, samo zbog njega”, rekao je Cerić.

On je dodao da muslimani na ovaj način dobijaju saveznike, jer Amerikanci koji brane muslimane od Trampa, zapravo brane sami sebe i svoje vrijednosti kao što su sloboda vjere i prihvatanje drugih kultura, jer su to vrijednosti na kojima je Amerika zasnovana;

“Dakle, ako Amerika iznevjeri ili izda sopstvene vrijednosti na kojima je zasnovana, Amerika će biti na gubitku. To je paradoks, ali to je istina”, rekao je Cerić.

(N.N.)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*