U Tuzli otvoren Dječiji kutak

Novootvoreni Dječiji kutak sa cjelodnevnim i poludnevnim programom za djecu u Tuzli organizuje predavanja za roditelje po sistemu NTC učenja, specijalizovanom programu koji pomaže da dijete dostigne svoje biološke potencijale.

Kako smo se mi nekada igrali, a kako se naša djeca igraju?

Ukoliko djetetu uskratimo neke aktivnosti, smanjujemo broj sinapsi u mozgu svog djeteta. A sinapse su važne, jer je dokazano da intelektualne sposobnosti zavise od broja sinapsi.

Dopustiti djeci da se igraju pružajući im siguran ambijent je jedna od naših glavnih ideja.

Danas imamo veliki broj djece sa pojavom ravnih stopala, disleksije, disgrafije, diskalkulije, koncentracije na niskom nivou, poremećaj govora.

Rad baziran upravo na kretnjama i vježbama koje optimalno kroz igru potiču djecu na akciju u pokretima i razmišljanju. Razvoj akomodacije – stimulacija razvoja očnih mišića, razvoj koordinacije pokreta i motorike, razvoj grafomotorike, razvoj brzine razmišljanja i zaključivanja, funkcionalno znanje.

Za djecu je na raspolaganju cjelodnevni ili poludnevni program, a za roditelje savjetovanja. Više informacija na facebook stranici Dječiji kutak Korak 3.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*