Zahvalnica Crkvene opštine tuzlanske Vladi Tuzlanskog kantona

Za donirana sredstva za obnovu hrama na Trnovcu u Tuzli i iskazanu podršku da pravoslavno groblje na Trnovcu u Tuzli dobije asfaltni put paroh prvi tuzlanski jerej Milan Tošić se u ime Crkvene opštine Tuzlanske i pravoslanih vjernika zahvalio premijeru i Vladi Tuzlanskog kantona.

„Ostajemo vam blagodarni za sve što ste učinili, sa nadom da ćete, kao i do sada, imati sluha za potrebe pravoslavnih vjernika na teritoriji Tuzlanskog kantona“, navodi se u pismu zahvale.

Vlada Tuzlanskog kantona svake godine redovno podržava rad vjerskih organizacija koje djeluju na području našeg kantona. Osim ovih projekata, za koje su iskazane riječi zahvale, na jučerašnjoj sjednici Vlada Kantona je odobrila 25.510,00 KM Islamskoj zajednici u BiH – Muftijstvu tuzlanskom kao finansijsku pomoć za realizaciju projekata vezanih za izgradnju i obnovu vjerskih objekata i to: Islamski centar sa džamijom u Lukavcu za treću fazu radova; Islamski centar sa džamijom u Banovićima; konak, musafirhana i imaret Čaršimahala u Gornjoj Tuzli te Vakufski objekat u Orašju. Srpskoj pravoslavnoj crkvi – Crkvena opština Tuzlanska je odobreno 9.184,00 KM kao pomoć za realizaciju projekta vezanog za obnovu i sanaciju hrama-crkve Vaznesenja Gospodnjeg u Požarnici, a Katoličkoj crkvi – Župa Svetog Franje Asiškog, Šikara, 15.306,00 KM kao pomoć za realizaciju projekta sanacije klizišta u neposrednoj blizini spomenika kulture “Gospa Lipnička“.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*