Tuzla: Održano Wushu prvenstvo BiH, učestvovalo oko 100 takmičara

Tuzlanski klub ˝Panter˝ pobjednik je Wushu državnog prvenstva Bosne i Hercegovine u ukupnom poretku. Prvenstvo se u fer atmosferi i bez težih povreda održalo danas u Sportsko-kulturnom i privrednom centru ˝Mejdan˝ u Tuzli, javlja Anadolu Agency (AA).

“Klub ´Imperator´ iz Sarajeva zauzeo je drugo mjesto, dok je na trećem Klub boraca kineskih borilačkih vještina iz Živinica. Učešće je uzelo 13 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine, a takmičilo se 100 takmičara u disciplinama sanda, qinda i taolu˝, izjavio je Mirsad Nokto, jedan od organizatora koji je ujedno i selektor bh. wushu reprezentacije.

Nokto ističe da je ovo prvenstvo bilo i baražnog programa, a vrši se i selekcija učesnika koji bi BiH trebali predstavljati na Balkanskom wushu prvenstvu.

˝Balkansko prvenstvo će se održati na proljeće u Zagrebu, a do tada ćemo odabrati takmičare koji će predstavljati našu državu. U vezi sa današnjim prvenstvom, najvažnije je to da su svi učesnici dobro i da nije bilo ozbiljnih povreda˝, rekao je Nokto.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*