Film “Sila se budi” svjetski rekorder po zaradi od početka prikazivanja

Najnovija informacija vezana uz sagu o filmu “ratovi zvijezda: Sila se budi” vezana je uz podatak o zaradi nakon prvog vikenda emitiranja – riječ je o najboljem početku prikazivanja nekog filma ostvarenom diljem svijeta, kazao je u ponedjeljak izvršni čelnik kompanije Disney Bob Iger.

U intervjuu za televiziju Bloomberg Iger je kazao da je film “Ratovi zvijezda: Sila se budi” zaradio oko 528 milijuna dolara diljem svijeta otkako se krajem prošlog tjedna počeo prikazivati. U taj rezultat je uključen i iznos od 247 milijuna dolara koliko je film zaradio u SAD-u i Kanadi, što je više nego li je filmski studio prvotno predvidio prognozirajući zaradu od 238 milijuna dolara.

“To je više nego što smo do jučer predviđali”, kazao je šef Disneya.

Ove brojke stavljaju sedmi film serijala ispred Jurskog parka, koji je u Sjevernoj Americi zaradio 208 milijuna dolara, a diljem svijeta 525 milijuna tijekom prvog vikenda prikazivanja u lipnju.

Brojke vezane uz “Ratove zvijezda” ne uključuju Kinu, gdje prikazivanje počinje 9. siječnja.

Analitičari u filmskoj industriji predviđaju da bi film mogao ukupno zaraditi 3 milijarde dolara diljem svijeta te nadmašiti Avatara kao najbolje prodavani film svih vremena.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*