Predsjedništvo BiH pozdravilo formiranje koalicije za borbu protiv terorizma

Povodom formiranja koalicije za borbu protiv terorizma predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović uputio je kralju Saudijske Arabije Salmanu bin Abdul Aziz Al Saudu i ministru odbrane princu Mohammadu bin Salman Al Saudu, izjavu Predsjedništva BiH koju novinska agencija Patria prenosi u cjelosti.

-Predsjedništvo Bosne i Hercegovine pozdravlja formiranje koalicije pod vodstvom Kraljevine Saudijske Arabije, koja okuplja 34 zemlje sa zajedničkim ciljem borbe protiv terorizma.

Cijenimo da je formiran efikasan regionalni savez koji će odigrati izuzetno značajnu ulogu, ne samo po pitanju organizacije, provedbe i nadzora vojnih operacija protiv terorizma, nego i u smislu suzbijanja ideologije koju njeni poklonici zagovaraju, a koja je usmjerena protiv globalnih civilizacijskih postignuća i odnosa.

Uvjereni smo da će se ova koalicija, uz snažno vodstvo Kraljevine Saudijske Arabije, efikasno boriti protiv problema terorizma i biti vjerodostojan partner u globalnoj borbi protiv te pošasti.

Kao članica Globalne koalicije za borbu protiv ISIL-a, Bosna i Hercegovina snažno podržava ovaj odlučan čin samoorganizovanja s ciljem zaštite i očuvanja života ljudi u oblastima terorističkih aktivnosti, kao i odbrane civilizacijskih i društveno-kulturoloških vrijednosti i postignuća za koja se zalažemo, stoji u izjavi Predsjedništva BiH.

(Patria)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*