SAD će protjerivati ilegalne migrante

Administracija američkog predsjednika Baracka Obame namjerava pojačati protjerivanje ilegalnih migranata iz Središnje Amerike tako što bi bile hvatane cijele obitelji i vraćane u njihove zemlje, objavili su tamošnji mediji.

Val dolazaka djece bez pratnje, kao i cijelih obitelji iz El Salvadora, Gvatemale i Hondurasa naveo je američku vladu na pripreme za privođenje i protjerivanje obitelji kojima je već naređeno da napuste zemlju, a koje će početi u siječnju.

The Washington Post prvi je izvijestio da Ministarstvo domovinske sigurnosti planira niz racija s ciljem protjerivanja stotina obitelji koje su došle u Sjedinjene Američke Države od početka prošle godine.

Val djece bez odraslih

Više od 100.000 obitelji je od prošle godine ilegalno ušlo u SAD preko njegove jugozapadne granice, piše taj list, ali je to bilo zasjenjeno valom djece koja su u zemlju ulazila bez pratnje odraslih.

Vladini izvori, koji su zatražili da ostanu neimenovani, rekli su kako ta akcija Odjela za imigraciju i carine označava proširenje od ciljanja uglavnom pojedinaca na progon obitelji s članovima koji nemaju dokumente.

Očekuje se da će broj obuhvaćenih biti nekoliko stotina, a možda i veći, piše The Washington Post.

(Al Jazeera Balkans)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*