Milorad Dodik pozvao radnike da ne protestuju u ponedjeljak

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske pozvao je danas radnike u RS da u ponedjeljak, 28. decembra, ostanu mirni, jer nema potrebe da se izlazi na proteste u Banjaluci koje je najavio Savez sindikata RS, javlja Anadolu Agency (AA).

“Zakon koji je upućen u skupštinsku proceduru predstavlja visok stepen socijalne i radne odgovornosti za radnike. Želimo da se zaštite pravi radnici i pravi poslodavci. Ne radimo ništa što nije pokazalo dobre rezultate na nekim drugim prostorima. Svaki početak može biti problem, ali rješenja koja se donose pokazala su da bez konkurencije na tržištu rada nema kvalitetnog rada i mi to moramo da uradimo ako želimo da držimo korak sa svijetom”, izjavio je Dodik.

Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS smatra „da je nekorektno što sindikat širi paniku i laži da se novim zakonom o radu ukidaju radnička prava i ne doprinosi da se ta prava zaštite“. Ona smatra da je Vlada RS napravila dobar zakon, što potvrđuje i činjenica da Vladu napadaju i sindikat i poslodavci da “ide na ruku” onom drugom socijalnom partneru.

Narodna skupština RS u ponedjeljak će u 15 časova započeti posebnu sjednicu na kojoj će se naći i Prijedlog zakona o radu, po hitnom postupku, zbog čega je Savez sindikata RS najavio proteste radnika od 14 časova.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*