Krkić i Arnautović približili Van Gaala otkazu

U okviru 18. kola engleske Premier lige Manchester United je doživio šok na Britannia stadionu, a poražen je od Stoke Cityja sa 2:0, te se tako “smiješi” otkaz menadžeru Crvenih đavola, Louisu van Gaalu.

Ander Herrera je imao priliku u osmoj minuti, ali je to Jack Butland s lakoćom odbranio. Samo dvije minute poslije viđena je dobra prilika na drugoj strani kada je Marko Arnautović šutirao malo pokraj lijeve stative. U nastavku uslijedile su šanse Bojana Krkića, zatim Memphisa Depaya, a u 19. minuti Hočanđanin iz redova Crvenih đavola napravio je veliku grešku kada mu je Glen Johnson uzeo loptu i proslijedio je do Krkića, koji je pogodio.

Samo sedam minuta poslije uslijedio je veliki šok za Manchester United. Arnautović je silovitim udarcem zatresao mrežu tima sa Old Trafforda po drugi put na utakmici. U 29. minuti Depay je pokušao, ali je Butland lijepo odbranio.

Do kraja prvog poluvremena viđene su još dvije dobre šanse, prvo je pokušao Arnautović na jednoj, a zatim Anthony Martial na drugoj strani. U drugom dijelu duže se čekalo na priliku, a u 64. minuti Butland je dobranio udarac Marouanea Fellainija.

Pokušao je i Ibrahim Afellay, nakon čega je Krkić zaredom imao dvije dobre prilike. Charles Graham Adam je u 82. minuti pokušao iz slobodnog udarca, ali lopta je otišla malo preko prečke. Do kraja su pokušali Martial i Krkić, ali promjene rezultata nije bilo.

Vrijedi istaći da Manchester United nije doživio četiri uzastopna poraza još od 1961. godine. Sada su redom gubili od Wolfsburga, Bournemoutha, Norwicha i sada Stoke Cityja.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*