Fantastičan derbi na Old Traffordu bez pobjednika i golova

Derbi 19. kola Premierlige na Old Traffordu odigrali su Manchester United i Chelsea bez golova, ali s puno uzbuđenja.

Obje ekipe su imale nekoliko dobrih šansi za postizanje gola, a prvu je imao United već u drugom minuti, kada je Mata pogodio prečku gola gostiju. Sredinom prvog poluvremena Chelsea je imao priliku preko Johna Terrya, ali De Gea je sjajno intervenisao.

Desetak minuta kasnije novo uzbuđenje na Old Traffordu. Martial je nakon solo prodora u kaznenom prostoru gostiju uputio udarac, ali je lopta pogodila stativu Chelseaja.

U nastavku duela gledali smo sličnu sliku na terenu. Mata je u 63. minuti imao dobru priliku, ali njegov pokušaj odbrana Plavaca je zaustavila, da bi tri minute kasnije Chelsea zaprijetio preko Edena Hazarda, koji je oštro centrirao, ali De Gea je ponovo sjajno intervenisao. U 74. minuti nova šansa za domaćine, ali Wayne Rooney iz dobre situacije nije uspio zahvatiti loptu. Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja i derbi na Old Traffordu je okončan bez pobjednika.

Ekipa Arsenala je na svom terenu savladala Bournemouth sa 2:0. Golove za Topnike postigli su Gabriel u 2. minuti i Mesut Ozil u 63. minuti utakmice. Ovom pobjedom, Arsenal je zauzeo lidersku poziciju nakon nepotpunog 19. kola. U posljednoj utakmici dana, West Ham je nakon preokreta savladao Southampton. Gosti su došli u vodstvo  u13. minuti autogolom Jenkinsona, a poravnanje domaćinima donio je Antonio u 69. minuti. Pobjedu West Hamu je obezbijedio Andy Caroll pogotkom u 79. minuti.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*