Zagrepčani su Novu 2016. godinu dočekali uz veliki vatromet na prepunom Trgu bana Josipa Jelačića (Stipe Mayiç - Anadolu Agency)

U regiji Nova godina dočekana uz koncerte i vatromet

Veselo i uz vatromet mnogobrojni Zagrepčani i njihovi gosti dočekali su Novu godinu na “Trgu bana Josipa Jelačića”, gdje je sa građanima posljednje sekunde 2015. odbrojavao i gradonačelnik Milan Bandić.Na organiziranom dočeku na glavnome zagrebačkom trgu građane je zabavljala pjevačica Nina Badrić, grupa Vatra i Teška industrija.

Doček 2016. godine bio je organiziran i u “Ledenom parku” na “Trgu kralja Tomislava”, na Zrinjevcu te na “Evropskom trgu”. U gradskom se središtu našlo za svakog ponešto, od onih najmlađih do najstarijih.

Beograđani i mnogi turisti dočekali su Novu godinu u restoranima i klubovima, a najviše ljudi okupilo se na “Trgu Nikole Pašića”, ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu.

Uz vatromet, trubače i dobru muziku, građani su u dobrom raspoloženju ušli u 2016. godinu. Doček je započeo nešto poslije 20 sati koncertom Tropiko benda, atmosferu je, na temperaturi ispod nule, zagrijao Steven Seagal, a u Novu godinu Beograđani su ušli sa Lepom Brenom.

Nekoliko hiljada građana Skoplja i drugih makedonskih gradova uz spektakularan vatromet i raznovrsan zabavni program dočekalo je Novu 2016. godinu. U organizaciji Grada Skoplja, na glavnom Gradskom trgu održana je otvorena novogodišnja proslava na kojoj je nastupio Oliver Dragojević i makedonska pop pjevačica Tamara Todevska.

Građani Podgorice i ostalih crnogorskih gradova posljednju noć 2015. godine ispratili su na “Trgu Republike”, uz pjesme Željka Joksimovića i Hari Mata Harija, a ulice glavnog grada Crne Gore danas su utonule u mir i tišinu.Veselo i spektakularno bilo je i u Budvi, gdje su hiljade građana Novu godinu dočekale uz Zdravka Čolića.

U glavnom gradu Kosova, Prištini, nebo je u ponoć zablistalo od vatrometa kojim je dočekana Nova 2016. godina. Samo nekoliko stotina građana Prištine, Novu godinu je dočekalo na “Trgu Zahir Pajaziti”.Grad je organizovao i koncert na otvorenom, koji je počeo oko 21 sat i trajao do jedan sat iza ponoći.

U Sandžaku je Nova godina dočekana u domovima, na gradskim trgovima i u kafićima. U Novom Pazaru je nekoliko hiljada ljudi, ulazak u 2016. godinu dočekalo na korzou, uz vatromet, slavlje i pjesmu. Grad Novi Pazar je tradicionalno organizovao proslavu dočeka Nove godine na otvorenom.Uz muziku beogradske pop grupe Miligram novogodišnje slavlje i koncert je počeo oko 22 sata i nastavljeno je nakon ulaska u 2016. godinu.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*