Zapažen Teletovićev nastup, Nurkić zaigrao nakon sedam mjeseci

Denver Nuggetsi su noćas doživjeli poraz od Golden States Warriosa, i to nakon produžetka rezultatom 111:108.

Vijest koja je svakako obradovala ljubitelje košarke u našoj zemlji je povratak na parket bh. internacionalca Jusufa Nurkića koji je zaigrao nakon sedam mjeseci pauze. U veoma zanimljivoj posljednjoj dionici Denver je došao do izjednačenja i produžetaka nakon što je tokom prve tri četvrtine konstantno imao zaostatak koji u određenim periodima nije bio mali.

U produžetku je ipak bolji bio Golden State. Nurkić je za pet minuta provedenih na parketu postigao tri poena uz dva skoka.

Najefikasniji igrač u timu Denvera bio je Danilo Gallinari sa 24 poena, dok je na drugoj strani dominirao Green sa 29 poena i 17 skokova.

Phoenix Mirze Teletovića doživio je još jedan poraz, ovog puta od Sacramenta rezultatom 142:119. Teletović je odigrao još jedan dobar meč koji je okonnčao sa 13 postignutih koševa. Najefikasniji igrač na utakmici bio je Brandon Knight sa 23 poena. Na drugoj strani dominirao je DeMarcus Cousins sa 32 poena i devet skokova.

Pobjedu je nakon produžetaka izvojevao i Utah Jazz nad Memphisom rezultatom 92:87. Indiana Pacersi bili su uspješniji od Detroita na domaćem parketu rezultatom 94:82, dok je ubjedljiv trijumf na domaćem parketu ostvario i Cleveland nad Orlandom rezultatom 104:79. Uspješni gosti bili su Milwauke koji je porazio Minnesotu 95:85 i New Orleans koji je bio uspješniji od Dallasa s 105:98. Ubjedljivu pobjedu na domaćem parketu ostvario je tim LA Clippersa nad Philadelphijom rezultatom 130:99.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*