Selektor bh. rukometaša Marković: Idemo po baraž prije zadnje utakmice

Potrebna nam je podrška navijača u sutrašnjoj utakmici protiv Kosova. Riječ je o reprezentaciji o kojoj govorim sa velikim respektom, ali protiv koje idemo na još jednu pobjedu bez imalo straha, rekao je Dragan Marković, selektor bh. rukometne reprezentacije, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon pobjede (33:29) protiv Kosova u Đakovici i remija (18:18) Litvanije i Slovačke u Kaunasu bh. rukometaši ostali su usamljeni na vrhu tabele grupe „1“ kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2017. u Francuskoj.

„Kosovo nas je lijepo ugostilo u Đakovici. Igrali su odlično, a posebno u drugom poluvremenu. Bilo je previše golova u toj utakmici, a protivnička ekipa nije se predavala do posljednjeg trenutka. Inače, Slovačka nam je najveći konkurent u grupi, jer imaju dosta igrača iz njemačke Bundeslige. Međutim, pobijedili smo ih u Tuzli u novembru prošle godine. Oni su tada igrali odlično, a mi fantastično. Litvanija je također nezgodna ekipa, koja ima glavu i rep. Ne volim matematiku i idemo da riješimo baraž prije zadnje utakmice, a to znači već u gostima kod Slovačke“, kazao je Marković.

Prema selektorovoj procjeni, iako zbog povrede ne može računati na Vladimira Vranješa, pivota Pick Szegeda, reprezentativci će se boriti za pobjedu, kako protiv Kosova u Tuzli, tako i protiv Slovačke u Hlohovecu.

„Vranješ nam neće moći pomoći, ali ne volim plakati ni za jednim igračem. Nema alibija ni puno priče. Bez Vranješa ili bilo koga drugog se mora i može“, poručio je Marković.

Dejan Malinović, bh. reprezentativac iz redova francuskog Creteila uvjeren je da će on i saigrači dati sve od sebe, kako bi opravdali ulogu favorita u grupi.

„Ne smijemo dopustiti pad u igri. To nam se događalo u Đakovici, ali nas nije skupo koštalo. Protiv jačih protivnika takve crne periode moramo svesti na minimum“, rekao je Malinović.

Utakmica četvrtog kola grupe „1“ kvalifikacija za SP između BiH i Kosova igraće se sutra u tuzlanskom ˝Mejdanu˝ sa početkom u 20.15 sati. Nakon tri kola na tabeli grupe „1“ BiH vodi sa pet, slijede je Litvanija sa četiri i Slovačka sa tri, dok je Kosovo posljednje bez bodova.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*