Njemačka: Otkriveni napadači na žene za Novu godinu

Njemačka savezna policija objavila je kako su u novogodišnjoj noći u Koelnu zabilježila 32 kaznena djela i identificirala 31 počinitelja od kojih su gotovo svi stranci, a više od dvije trećine su izbjeglice koji su u postupku traženja azila u Njemačkoj.

“Kod osumnjičenih se radi o devet Alžiraca, osam Marokanaca, pet Iranaca, četiri Sirijaca, jednom Iračaninu, po jedan državljanin Srbije i SAD-a te dvojica njemačkih državljana”, priopćilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kaznena djela o kojima se radi su počinjenje tjelesnih povreda, krađa i pljačke te tri seksualna delikta.

Te brojke se odnose samo na hapšenja unutar glavnog željezničke stanice za koji su, kao i za ostala važna saobraćajna čvorišta u Njemačkoj poput aerodroma, odgovorni pripadnici savezne, a ne lokalne policije.

Policija u Kolenu je danas priopćila kako je uhapsila još dvojcu osumnjičenih koji su sudjelovali u neredima u novogodišnjoj noći čime se broj privedenih popeo na 18.

Dosad je zbog događaja u novogodišnjoj noći na koelnskom željezničkoj prijave podnijela 121 osoba. Najveći broj djela se odnosi na seksualna zlostavljanja i silovanja, krađe i pljačke.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*