El Chapo: Nisam nasilan i ne osjećam nikakvu grižnju savjesti

Ozloglašeni meksički narkobos Joaquin “El Chapo” Guzman kaže da ne osjeća grižu savjesti niti odgovornost za krijumčarenje droge vrijedne milijarde dolara u SAD, a sebe ne smatra nasilnim čovjekom uprkos tome što ga terete za mnogobrojna ubistva.

On je, otvarajući se bez presedana u intervjuu koji je sinoć objavljen, a koji je u tajnosti imao prije par sedmica s holivudskom zvijezdom Sean Pennom za magazin “Rolling Stone, sebe opisao kao porodičnog čovjeka punog ljubavi koji nikada ne započinje kavgu, ali je spreman da se brani kada je to potrebno.

-Ja sam osoba koja ni u kom slučaju ne traži probleme… Ja se samo branim, ništa više – rekao je El Chapo Pennu na video-snimku nakon što se sastao s njim na nepoznatoj lokaciji u Meksiku, prenio je Reuters.

Kazao je i da se ne drogira već 20 godina, te da se smatra sretnom osobom, jer je slobodan.

-Ne osjećam ništa što mi ugrožava zdravlje ili misli. Dobro se osjećam – rekao je tada odbjegli narkobos, nekoliko sedmica prije nego što je uhvaćen u petak.

Na Pennovo pitanje da li se osjeća odgovornim za visok nivo ovisnosti od droge u svijetu, El Chapo odgovara da se ne osjeća odgovornim, jer se ta ovisnost neće nimalo smanjiti kada njega ne bude, ali napominje da ne želi da ga prikazuju kao “časnu sestru”.

-Osiguravam više heroina, metamfetamina, kokaina i marihuane od bilo koga drugog u svijetu. Imam čitavu flotu podmornica, aviona, kamiona i brodova – ponosno je izjavio, upitavši Penna da li je mnogo ljudi u SAD čulo za njega, prenosi Tanjug.

Penn je rekao da se njegov sagovornik zanimao i za rad filmske industrije, ali da nije bio impresioniran finansijskom dobiti na tom polju.

Takođe je izrazio interesovanje za poslovanje u domenu nafte, ali je priznao da mu način na koji je zgrnuo imetak ograničava investiranje.

-Naveo je niz iskorumpiranih velikih korporacija, kako u Meksiku tako i u drugim zemljama. S otvorenim prezirom je nabrojao neke u kojima “pere” novac i koje uzimaju svoj cinični dio narkopite”, napisao je Penn u svom članku.

Izvori u meksičkoj vladi su jučer saopćili da su vlasti znale za planirani sastanak Penna i El Chapa te su pratile Pennovo kretanje i locirale narkobosa, što im je pomoglo u njegovom konačnom hapšenju.

Pennov intervju s Guzmanom, koji je dosad dvaput bježao iz maksimalno osiguranih zatvora u Meksiku, objavljen je kasno sinoć na siteu američkog časopisa “Rolling Stone”.

Intervju je navodno održan na nepoznatoj lokaciji u Meksiku krajem 2015. godine, nekoliko mjeseci prije nego što će “El Chapo” biti ponovno uhvaćen u gradu Los Mochis, u pokrajini Sinaloa, nakon što je bio u bjekstvu šest mjeseci.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*