Vlada TK usvojila Program rada za 2016.godinu

Nakon što je Skupština Tuzlanskog kantona usvojila Program rada za 2016.godinu, svoj usklađeni Program za ovu godinu, danas je usvojila i Vlada Tuzlanskog kantona.

Osnovni strateški ciljevi koje je kantonalna Vlada postavila kroz Program rada za 2016.godinu, u skladu je sa Strategijom razvoja Tuzlanskog kantona za period 2016. – 2020.godina, za koju je preostalo da se izjasni i Skupština Tuzlanskog kantona. Kako je na održanoj press konferenciji kazao Enver Ćosićkić, sekretar Vlade Tuzlanskog kantona, u ovom dokumentu je postavljeno pet ciljeva.

„Prvi je da se osigura stabilnost i prosperitet razvoja privrede. Zatim uspostavljanje efikasnog sistema upravljanja razvoja ljudskih potencijala i tržišta rada, u cilju povećanja zapošljavanja. Treći cilj je poboljšanje kvaliteta života, sigurnosti i socijlane uključenosti građana, uz pravičan i djelotvoran sistem socijalne zaštite. Jedan od ciljeva u Programu rada Vlade TK za ovu godinu je modernizacija i ekonomska održivost javne infrastrukture, prvenstveno saobraćajne, vodne i energetske. Peti cilj je uspostava sistema zaštite okoliša i održivog upravljanja prirodnim resursima“, kazao je Ćosićkić .

Pored ovoga, Vlada Tuzlanskog kantona je na održanoj sjednici uvojila Analizu o socijalno – statusnim pitanjima branilačke populacije, te Program korištenja sredstava dopunskih prava boraca u 2016.godini. Takođe, utvrđen je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom uređenju i građenju, prema kojem je za općine koje nisu uvojile svoj Prostorni plan, rok za izradu produžen do 31.12.2016.godine.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*