Rukometni Zmajevi slavili u Slovačkoj: BiH kao prva u grupi ide dalje!

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras u Slovačkoj domaću reprezentaciju i tako napravila ogroman korak ka Svjetskom prvenstvu koje će se održati u Francuskoj. Konačan rezultat u derbiju grupe bio je 24:26. Ovom pobjedom bh. tim osigurao je nastup u baražu kao prvoplasirani tim u grupi 1.

Odlično su Zmajevi otvorili utakmicu. Vodili su, izgledali čvrsto i sigurno, sve do finiša prvog dijela igre kada je domaćin uspio preokrenuti i povesti, ali su novom mini serijom, igrači Dragana Markovića vratili prednost i na odmor otišli kod rezultata 12:13.

Držali su naši ugodnih 2-3 viška tokom većeg dijela nastavka da bi u 50. minuti nakon neuspješnog kontranapada Alena Ovčine, domaćin prišao na opasnih -1, u tom momentu bilo je 20:21. Minut posliije, domaćin je izjednačio najavivši neizvjesnu završnicu i borbu do posljednjeg minuta.

Razigrao se tada Marko Tarabochia, pogodio je za novo vodstvo Zmajeva uz igrača više na terenu. Dvije minute potom je zaradio Senjamin Burić, a uslijedila je prava igra živaca u kojoj su više sreće i strpljenja imali bh. rukometaši.

Možda i ključni pogodak zabio je Burić u 57. minuti udaljivši domaćina od uspjeha i borbe za smotru najboljih svjetskih reprezentacija. Do kraja se ništa rezultatski nije mijenjalo, naši su rutinski susret priveli kraju proslavivši trijumf baraža vrijedan.

Prvo ime meča bio je golman Blažević koji je odbranio neke ključne pokušajte domaćih. Do kraja je ukupno zabilježio deset odbrana. Među strijelcima, istakli su se Muhamed Zulfić sa šest dok su Tarabochia, Burić i Dejan Malinović zabili po pet golova.

(Radiosarajevo.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*