Promocija web magazina “Festival.ba” i rad Artz produkcije u 2016.

U Ateljeu ” Ismet Mujezinović ”  će 15. januara, sa početkom u 19,30 sati biti upriličena promocija najnovijeg projekta tuzlanske organizacije „Artz Produkcija“, web magazina „Festival.ba“.

Online magazin “Festival.ba”, predstavlja jedinstvenu web platformu, koja ima za cilj pravovremeno informisati građanstvo o domaćim i regionalnim festivalima, kulturnim događajima, radu kulturnih ustanova, organizacija, grupa i pojedinaca/pojedinki, mladih afirmisanih i neafirmisanih umjetnika i umjetnica na prostoru Bosne i Hercegovine i regiona.

Posjetitelji/ce web magazina „Festival.ba“, osim što će biti u toku sa najaktuelnijim vijestima iz oblasti filma, muzike, teatra i likovne umjetnosti, imat će pristup i bazi podataka, u okviru koje je izvršeno mapiranje najznačajnijih festivala u BiH (Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Mostar, Zenica, Neum, Široki Brijeg), kao i bazi podataka u okviru koje je izvršeno mapiranje kulturnih ustanova i institucija pet bosanskohervegovačkih regija: Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Mostar i Zenica.

Web magazin Festival.ba je podržala Fondacija tuzlanske zajednice.

Nakon promocije web magazina „Festival.ba“ posjetitelji će biti upoznati o programskim aktivnostima organizacije „Artz Produkcija“ za 2016.godinu.

Projekti: Festival savremene umjetnosti „arTz“, BUARF (Balkan Unplugged Acoustic Rock Festival), AUDIOREVIJA (klubske večeri), Revija dječijeg filma, kino distribucija dokumentarnog filma „Rock'N'War“, produkcija i distribucija dugometražnog igranog filma „Heroj 43.1“, ljetnja škola filma za djecu i mlade, koncertne manifestacije, pozorišne predstave i open air programi, predstavljaju neke od aktivnosti „Artz Produkcije“ u 2016 godini . Organizatori predviđaju na godišnjem nivou posjetu oko 60.000 posjetitelja. U  Bosanskom narodnom Pozorištu Zenica će 8. aprila biti upriličen koncert Amire Medunjanin.

Za 9. april je zakazan koncert Amire Medunjanin u Bosanskom kulturnom centru Tuzla.Producent koncerta je organizacija „Artz produkcija“, a koproducenti su BKC Tuzla i BNP Zenica. Iz „arTz Produkcije“ podsjećaju da je od 06.01. – 15.02. otvoren javni poziv za prijavu umjetničkih programa. Ukoliko prođu selekciju bit će upriličeni na Festivalu savremene umjetnosti „arTz“, u junu 2016.godine.

Festival „arTz“ 2016. će trajati od 01.06. – 07.06.2016.godine.

Prijavu umjetničkih događaja za „arTz festival“možete izvršiti putem online aplikacije na linku: https://goo.gl/ZcY3Ux.

(RTv7 )

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*