Makedonija namučila Francusku, ali ostala bez bodova

U prvom kolu grupe A rukometnog Evropskog prvenstva, Francuska je tek u finišu utakmice slomila otpor Makedonije, te došla do pobjede od 30:23.

Francuzi su tek nakon pet minuta igre prvi put došli u vodstvo od 3:2 kada je pogodio Valentin Porte, međutim nakon deset minuta Makedonci su došli u vodstvo kada je pogodio Dejan Manaskov.

Poslije pogotka Kirila Lazarova u 14. minuti, Makedonci su imali dva gola prednosti (8:6), ali Francuzi su se veoma brzo vratili i u 20. minuti oni su bili ti koji su imali dva gola prednosti (11:9) kada je pogodio Nikola Karabatić.

Makedonci su se do odlaska na odmor vratili, te na pauzu otišli pri rezultatu 12:12. Francuska je drugo poluvrijeme otvorila sa dva gola Portea i Karabatića. U 44. minuti otišli su na +3 s dva gola Mahea i Abaloa.

Međutim, uslijedili su golovi Lazarova, Manaskova i Giorgijevskija, tako da se sve vratilo na početak. Francuska je tek u posljednjih desetak minuta slomila otpor Makedonaca i serijom od 5:0 došli su do prednosti 27:22, a na kraju su slavili sa 30:23.

Cedric Soriando je bio najefikasniji kod Francuza sa šest golova, dok je pet dodao Valentin Porte. Po četiri su dali Michael Guigou i Kentin Mahe. Na drugoj strani Kiril Lazarov dao je devet golova, dok je pet postigao Dejan Manaskov.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*