Džumhur: Uz još bolji rad doći će i pobjede

Bh. teniser Damir Džumhur nije uspio ostvariti plasman u treće kolo Australian Opena i tako ponoviti svoj najbolji Grand Slam rezultat u karijeri.

David Goffin je bio nepremostiva prepreka, iako je Sarajlija imao svojih šansi. Ipak, Belgijanac je nakon dva sata i 40 minuta slavio s 3:1 u setovima.

“Žao mi je zbog poraza, jer sam imao šansu nakon prvog seta koji sam izgubio. Jako sam dobro počeo meč, a onda se desio pad u igri do 5-2 za njega, kada sam osvojio dva gema, smanjio na 5-4 i servirao za ostanak u setu, ali izgubio svoj servis gem. Međutim, tu sam polako pronašao pravu igru, drugi set sam dobio 6-0 i poveo sa 4-1 u trećem setu uz dupli brejk, a onda kao da sam potpuno stao s dobitnom igrom, mislim da sam previše žurio u tim trenucima. Goffin je u tom periodu umrtvio meč, nije bilo previše igre i poeni su se brzo rješavali, tako da sam se i ja utopio u sve to i nisam se uspio izvući u trenutku kada sam trebao najviše da pritisnem”, rekao je Džumhur nakon poraza za australski SBS radio, prenosi portal Sport.

Istakao je i da je sparina utjecala na njega, kao i loš postotak prvog servisa.

“Da sam bolje servirao, mislim da bi mi to pomoglo u igri i da bi bilo dosta lakših poena. Bilo je dosta sparno što meni jako smeta i to se osjetilo. Kada krenete rezultatski padati, to vam itekako smeta. Bez obzira na to mislim da sam imao veliku šansu, pogotovo kod 4-1 u trećem setu i to sam apsolutno morao da iskoristim. Goffin je u tim trenucima izgledao indisponiran, ali sam ga ja vratio u meč”, kazao je Damir.

Smatra da je ključno da u budućnosti igra bez ovakvih oscilacija, koje itekako utječu na njegovu igru.

“To je ono što moram popraviti i raditi na tome, pokušati koliko-toliko držati jedan nivo u meču, bez nekih prevelikih oscilacija. Često mi se dešava protiv velikih igrača da servis jednostavno stane, da nemam laganih poena, a onda je veliki pritisak na meni i tada je zaista jako teško igrati”, zaključio je Džumhur.

Dodao je i da uspijeh ne dolazi preko noći, te se nada da će uz još bolji rad doći i pobjede nad najboljim teniserima.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*