Rasprodate ulaznice za veče sevdalinke “Nipex i prijatelji”

Kako su za medije izjavili orgnizatori, rezervisane su sve ulazinice za druženje uz sevdalinku. U samo nekoliko dana nakon objave, javili su se svi zainteresovani, rezervisali svoja mjesta i sala restorana Breza je popunjena.

“Mi smo baš prijatno iznenađeni da je tako brzo nova zabava, nova manifestacija, dobila svoje prijatelje. Vrlo brzo smo, već nakon samo par dana objave u medijima, imali više od 200 rezervisanih mjesta. Kada uzmemo u obzir broj izvođača, naše prijatelje iz Nipexa i nas iz organizacije, onda je razumljivo da moramo već sada, dvije sedmice pred manifestaciju, obavijestiti naše sugrađane da više nema mjesta. Nema u ovoj i za ovu manifestaciju, ali ovakav odziv nam je signal da možda druženje, zabavu, manifestaciju pod nazivom “Nipex i prijatelji”, organizujemo ne samo jednom godišnje, nego je u drugoj polovini godine i ponovimo”, izjavio je medijima Dino Kalesić jedan od organizatora manifestacije.

Podsjetimo, u februaru ljubitelje druženja u ugodnoj atmosferi i uz zvuke sevdalinke, od ove godine očekuje novo druženje. Riječ je o prvoj manifestaciji pod nazivom “Nipex i prijatelji”.

“Dugo se razmišljalo o jednom ovakvom projektu koji će okupiti ljubitelje gradske pjesme, sevdalinke, e prije svega ljubitelje druženja i zabave. Želja je da u Tuzli napravimo jedno veče za opušteno druženje, razgovor, uz tihu, laganu muziku koja vas neće opteretiti, neće vas nadglasavati a koja će vam u isto vrijeme napraviti dobar užitak i pokrenuti atmosferu. Družit ćemo se sa domaćim izvođačima, orkestrom će rukovoditi prof. Dejan Milkunić i biće to jedan uvod u naredni Festival sevdalinke koji se već godinama u Tuzli organizuje pod nazivom “Sevdalinko u scru te nosim”. Potrudit ćemo se da za goste obezbijedimo i jednu pristoju količinu pića koja će ih dočekati na stolu tako da ulaznica od simboličnih 5KM nije samo za “stolicu” nego će i na stolu goste dočekati nešto pića, pripremamo jedan nesvakidašnji vizuelni efekat, binu kakva nije do sada pripremana i nadamo se da će se sve ovo dopasti našim sugrađanima. Neobavezno, opušteno sa željom da postane tradicija i redovno, godišnje okupljanje, godišnja zabava”, izjavio je Dino Kalesić idejni tvorac i organizator manifestacije uz Udruženje estradnih izvođača TK.

Značajno je da će partneri u projektu biti Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona Tuzla i Hotel Tuzla, MI “Menprom” Tuzla, “Zmaj” pivo, “Piemonte” Tuzla, “Baraka” Tuzla, medijski pokrovitelji su portali “Tuzlarije” i “Volim Tuzlu”, generalni medijski pokrovitelj RTV 7 Tuzla a generalni pokrovitelj i prijatelj manifestacije je firma “Nipex” Tuzla ovlašteni Volkswagen pordajno servisni centar. Manifestacija pod nazivom “Nipex i prijatelji” biće održana u četvrtak, 18. februara u restoranu “Breza” u hotelu “Tuzla” sa početkom u 20,00 sati.

(Volimtuzlu.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*