Fudbaleri Slobode otputovali u Tursku

Fudbaleri tuzlanske Slobode jutros su otputovali na dvosedmične završne pripreme u Tursku.

Crveno – crna ekspediciji koja putuje na uigravanje u Antaliju broji 31 člana. Oni u popodnevnim časovima sa sarajevskog aerodroma ima let za Istanbul odakle će put mjesta Belek gdje će boraviti u hotelu “Bellis”.

Na spisku putnika za Tursku našli su se igrači: Kenan Pirić, Mirza Hamzabegović, Azir Muminović, Samir Efendić, Ermin Musić, Darko Todorović, Haris Mehmedović, Adnan Salihović, Ivan Kostić, Ibrahim Škahić, Perica Ivetić, Slobodan Lakićević, Amer Ordagić, Nemanja Stjepanović, Elvis Sarić, Damir Mehidić, Omar Pršeš, Mladen Veselinović, Miljan Govedarica, Anes Haurdić, Zajko Zeba, Mersudin Ahmetović i Sulejman Krpić; stručni štab: Husref Musemić, Nedim Omerović, Amir Spahić, Mirsad Dedić, Almir Seferović, Samir Sabitović, Alen Altumbabić i Semir Salihović.

Prvotimce Slobode sa stadiona Tušanj ispratili su sekretar Kluba Ekrem Ibrić, malobrojni navijači i predstavnici medija, roditelji prvotimaca, te predstavnici klupskog sponzora kasina “Admiral” koji su prvotimcima obezbijedili lanč pakete.

Crveno – crni će u Turskoj obaviti “završne radove” pred nastavak BHT Premijer lige. Kroz četiri kontrolna meča ekipa će se uigravati za sve ono što ih očekuje na proljeće. Protivnici su respektabilni i snažni timovi, idealni za uigravanje našeg tima.

“Nakon što smo okončali prvi dio priprema, na redu je Antalija gdje ćemo se isključivo bazirati na uobličavanju tima sa kojim ćemo nastaviti sezonu. Pred nama je veliki posao da uigramo ekip. U ovom trenutku imamo šest  sedam fudbalera koji su iznijeli najveći teret prvog dijela sezone, a u Turskoj ćemo vidjeti kako uobličiti tim koji će nastaviti prvenstvo. Sigurno je i da ćemo na proljeće igrati drugačije, jer ćemo se za svakog protivnika posebno pripremati. U Antaliji ćemo igrati protiv jakih ekipa što nam odgovara. Kroz jake provjere najbolje ćemo se pripremiti za nastavak sezone”, objasnio je pred polazak Nedim Omerović, prvi pomoćnik Husrefa Musemića.

Podsjetimo, Crveno – crni će u Antaliji 10. februara odmjeriti snage sa Tobolom (Kazahstan), 13. februara sa danaskim Nordsjaellandom. Protiv kineskog Dalian Yifanga naš tim igra 16. februara, a “generalka” sa bjeloruskim Dinamom Minsk planirana je za 19. februar. Tuzlanski fudbaleri kući se vraćaju 20. februara gdje će obaviti posljednje pripreme za meč 19. kola BHT Premijer lige koji 27. februara igraju u Banjaluci protiv Borca.

(fksloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*