Majka ubijenog Denisa Mrnjavca: Neka Denisova i Mahirova smrt ne budu uzaludne

Sa neizmjernom tugom kakvu samo majka koja je izgubila dijete može nositi u duši Ana Mrnjavac danas je položila cvijeće na mjesto gdje su njeno dijete ničemu krivo usmrtili nožem u tramvaju prije osam godina.

Tuga i bol sve su veći, poručila je, posebno jer se ništa značajno nije promijenilo i djeca nastavljaju umirati uslijed vršnjačkog nasilja.

“Svjedoci smo da je vršnjačko nasilje nažalost postalo uobičajena pojava”, poručila je Mrnjavac aludirajući na Mahira Rakovca i drugu djecu koja su nas prerano napustila.

“Želim da ovo bude pouka da Denisova i Mahirova žrtva ne budu uzaludne i da sva djeca imaju pravo na normalno djetinjstvo, odrastanje i život”, kazala je majka ubijenog dječaka ljubivši njegovu sliku.

Apelovala je na roditelje i institucije da se usmjeri veća pažnja odgoju djece, da svi budu objektivni, a da roditelji ne žmire kada ne žele vidjeti kakva su im djeca pa ih na taj način zapravo podržavaju u lošem ponašanju i akcijama.

Denisov školski drug Nedim Ljevarević kazao je da se na svaku godišnjicu osjeća isto kao prvog dana.

“Ništa se nije promijenilo. Nažalost, djeca nisu sigurna. Nakon Denisa vrlo brzo se desio Amar Mistrić, Vedran Puljić i najsvježije mali Mahir. Kad se nasilje desi, kasno je. Treba svaki čovjek i sve institucije da rade s djecom na prevenciji nasilja jer ono ne poznaje granice. Nasilje ima samo za cilj bol i tugu”, rekao je Ljevarević.

(klix.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*