U BiH sutra krajem dana jače naoblačenje i padavine

Sutra biti oblačno vrijeme sa slabom kišom u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostalim dijelovima zemlje očekuje se umjerena naoblaka i bez padavina.

Krajem dana doći će do jačeg naoblačenja sa zapada koje će donijeti padavine u cijeloj zemlji. Veći dio dana vjetar umjerene jačine sa jakim udarima južnog i jugozapadnog smjera. U noći na srijedu se očekuje dodatno jačanje vjetra koje će usloviti i olujne udare juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 10 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka između 10 i 18 stepeni Celzijusa.

U BiH se u srijedu očekuje oblačno s kišom, a na planinama će padati i snijeg. Očekivana količina padavina po metru kvadratnom: Krajina od 20 do 40 litara, od zapadnog dijela Bosne prema Hercegovini i cijela Hercegovina od 40 do 60 litara, lokalno i do 80 litara, centralna područja Bosne od 10 do 30 litara, istok Bosne i veći dio sjevera od 5 do 15 litara.

Poslije podne postepen prestanak padavina, a u noći razvedravanje i pad temperature zraka.

Prije podne se očekuje jak vjetar, sa olujnim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar će oslabiti i promijeniti smjer na zapad i sjeverozapad.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 16 stepeni Celzijusa.

U četvrtak će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti magle. U noći na petak novo naoblačenje sa zapada.

Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0, na jugu zemlje od 0 do 4 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 4 i 10 stepeni.

U petak će u BiH biti oblačno s kišom, na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3 stepena, na jugu do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 10 stepeni Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*