Ensar Hajder popravio državni rekord na 200 metara prsno

Bh. plivač Ensar Hajder postavio je novi državni rekord na 200 metara prsnim stilom na kratkom (25m) bazenu.

Hajder je nastupio na njemačkom državnom timskom prvenstvu u Essenu, te je dionicu isplivao u vremenu 2:16:39, tako da je popravio raniji rekord koji je također bio u njegovom vlasništvu i koji je iznosio 2:17:15, a postavljen je na Svjetskom prvenstvu u Istanbulu 2012. godine.

“Vrijeme sam plivao iz punog treninga, bez posebne pripreme tako da sam zadovoljan rezultatom. Forma je iz dana u dan sve bolja i očekujem da ću u maju ove godine na otvorenom Njemačkom državnom prvenstvu, te na Evropskom prvenstvu ostvariti dobre rezultate. Na ovom smo takmičenju zauzeli odličnu drugu poziciju iza SV Würzburga, te smo za ovu godinu timski viceprvaci Njemačke”, rekao je Hajder, dodavši:  “Također sam od strane Univerziteta Duisburg-Essen dobio tzv. ´´UDE-Stipendium´´.

To je stipendija finansirana od strane našeg fakulteta, grada Essena i države Njemačke, primarno za najbolje njemačke studente – od oko 20.000 studenata na našem fakultetu ovu godinu je dobilo oko 300 najboljih ovu stipendiju. Sa 9,7 prosjekom i završenim studijem medicine i ja sam jedan među njima”.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*