(Video) Kolegij Gradonačelnika razmatrao Izvještaj o kvaliteti zraka

Na sjednici Kolegija Gradonačelnika Tuzle razmatrao se Izvještaj o kvaliteti zraka sa mjernih stanica sistema za praćenje kvaliteta zraka, kao i Informacija o kretanju respiratornih i kardiovaskularnih bolesti.

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović je istakao da najveći problem, kada je u pitanju aerozagađenje, predstavlja  4 miliona tona uglja koje spali Termoelektrana Tuzla. Iz tog razloga će na Gradskom vijeću biti ponovljeni zahtjevi da Termoelektrana pristupi uvođenju sistema odsumporavanja uglja ili da se što prije pristupi realizaciji investicije Bloka 7.

Na sjednici Kolegija donesen je i prijedlog Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostorija neposrednom pogodbom JU Služba za zapošljavanje TK, zbog realizacije projekta za nezaposlene  ˝Ogledni biro˝. Radi se uređenju prostorija bivšeg Doma Enver Šiljak čime će nezaposleni dobiti objekat u kojem će biti jednostavnije vršiti prijavu i odjavu. Pored toga poslodavci će u tom prostoru moći direktno komunicirati sa nezaposlenim osobama.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*