Munib Ušanović od penzije vraća 336.261 KM: Dug može vratiti za 40 godina

Munib Ušanović, bivši generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, od penzije vraća državi novac za nezakonitu korist i troškove postupka, prenosi BIRN – Justice Report.

Ušanović je proglašen krivim za zloupotrebu položaja i poreznu utaju, a za nezakonitu korist i troškove postupka u iznosu od 336.261 KM vraćat će mjesečno od penzije, a Balkanska istraživačka mreža (BIRN) nezvanično saznaje da on vraća novac od penzije.

Bivši generalni sekretar NS/FS BiH mjesečno vraća između 700 i 800 KM, što znači da će dug isplatiti za oko 40 godina. Inače, Ušanović će u julu ove godine napuniti 65. godina, a prošlog oktobra je odslužio kaznu.

Podsjetimo, Ušanović je 2011. pravosnažnom presudom Suda BiH osuđen na četiri godine zatvora zbog zloupotrebe položaja i porezne utajezajedno sa Miodragom Kurešom, koji je bio sekretar za finansije i marketing u NS/FS BiH.

Ušanović za BIRN nije htio govoriti o detaljima otplate duga.

“Preko glave mi je svega”, rekao je Ušanović, koji je istakao da se žalio Evropskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, te da će nakon okončanja postupka moći više reći.

(SCSport/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*