Revolt: U petak radionica „STOP vršnjačkom nasilju“

Nakon tragičnog događaja stradanja četrnaestogodišnjaka Mahira Rakovca u Sarajevu, tema vršnjačkog nasilja je ponovo postala aktuelna širom BiH. Nažalost, o ovoj, ali i mnogim drugim temama se naša zajednica bavi tek onda kada imaju tragične posljedice. Stoga smo, kao dio te zajednice, a u skladu sa našim kapacitetima, odlučili da damo svoj doprinos s ciljem prevencije vršnjačkog nasilja u našem gradu.

Najbolji lijek protiv nasilja jeste prevencija i kontinuiran rad stručnjaka s mladima. Naš pokret u saradnji sa Adelom Marinović, profesoricom pedagoogije i psihologije, organizuje besplatnu radionicu za srednjoškolce i studente na temu prepoznavanja i prevencije vršnjačkog nasilja. Glavni cilj radionice jeste doprinos smanjivanju nasilja među učenicima, te povećanje sigurnosti i dobrih odnosa. Profesorica Marinović je pripremila interaktivnu radionicu gdje će učesnici imati priliku da kroz vježbe, igranje uloga, demonstraciju i diskusiju steknu osnovna znanja o vršnjačkom nasilju, kako ga prepoznati, na vrijeme uočiti i poduzeti sve odgovarajuće aktivnosti za njegovo rješavanje.

Radionica će se održati 19.02.2016.godine u prostorijama Omladinskog pokreta „Revolt“ (adresa Kaldrma,2 Tuzla) s početkom u 15,00 sati. Svi učesnici će dobiti certifikate za završenu jednodnevnu obuku na temu prevencije vršnjačkog nasilja.

Iz Revolta mole zainteresovane da se prijave putem e-maila revolt.tuzla@gmail.com ili popunjavanjem forme: http://goo.gl/forms/1zXhPA3TGA.

(RTv7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*