Akcija “Sat za planet Zemlju” 19. marta

U sklopu akcije “Sat za planet Zemlju” (Earth Hour) World wildlife funf (WWF) poziva gradove u BiH da se 19. marta od 20.30 do 21.30 sati po lokalnom vremenu uključe u akciju gašenja javne i dekorativne rasvjete na najvažnijim znamenitostima i time postanu dio lokalnog pokreta u borbi protiv klimatskih promjena.

Kako je priopćeno iz WWF-a, ove godine se obilježava deseto gašenje svjetala od prvog Sata za planet Zemlju, koji je bio 2007. godine. U proteklih devet godina WWF i Earth Hour timovi širom svijeta iskoristili su moć ovog pokreta za podizanje svijesti i povećanje sredstava za pristup obnovljivim izvorima energije, zaštitu životinja i njihovih staništa, izgradnju održivog načina života i usvajanje mjera za borbu protiv klimatskih promjena u zakonodavstvu i politikama.

“Svijet je na klimatskom raskrižju. Svjetski čelnici su se potkraj prošle godine okupili na povijesnoj konferenciji u Parizu kako bi se udružili u borbi protiv klimatskih promjena. Ovogodišnji ‘Sat za planet Zemlju’ je naša prilika da pokažemo što smo u mogućnosti učiniti kako bismo ublažili klimatske promjene i izgradili temelje za bolju budućnost našeg planeta i budućih generacija”, navodi se u priopćenju.

Od 2007. godine “Sat za planet Zemlju” mobilizirao je tvrtke, organizacije, vlade i stotine milijuna ljudi u više od 7 000 gradova i više od 170 zemalja na djelovanje za održivu budućnost. U Bosni i Hercegovini se prošle godine u akciju uključio 21 grad.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*