Sloboda osvojila bod u Banja Luci kod Borca

Na otvaranju proljetne polusezone fudbaleri tuzlanske Slobode su u 19. kolu BHT Premijer lige gostovali kod Borca u Banjaluci, a meč je okončan podjelom bodova – 0:0 (0:0).

Baš kako je i najavljivano meč je bio jako težak, bez ikakvih šansi na obje strane. Preveliki ulog nije dopuštao nijednom timu da preuzme veći ofanzivni rizik pa je poluvrijeme okončano 0:0.

Samo minut igre u nastavku bio je dovoljan za uzdahe sa tribina. Ahmetović je pogodio stativu Borca. Bila je to velika šansa Slobode da dođemo do vodstva. Šef stručnog štaba Slobode Husref Musemić je od 57. minute mijenjao. Mladena Veselinovića je zamijenio Amer Ordagić. Kako je vrijeme meča odmicalo Crveno – crni su sve više preuzimali inicijativu, a Borac se odlučio na defanzivu. Kombinovali su Musemićevi prvotimci oko gola domaćina, ali Banjalučani su dobro zatvorili prilaze svojoj mreži.

U posljednjih 15 minuta utakmice Savić je imao priliku pred golom Tuzlaka, ali njegov udarac sa desetak metara ispostavio se kao bezopasan. Musemić je u 78. minuti odlučio zaigrati sa dva napadača, pa je Anesa Haurdića zamijenio Sulejman Krpić. Do kraja susreta mreže su mirovale, pa se Crveno – crni kući vraćaju sa bodom uoči narednog premijerligaškog meča, kada će na Tušnju dočekati Radnik.

(fksloboda/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*