Vučić predložio Nikoliću raspuštanje Narodne skupštine

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio danas prijedlog predsjedniku Republike Srbije Tomislavu Nikoliću da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike.

Kako prenosi Tanjug, u obrazloženju je navedeno kako je Vlada Republike Srbije, u nepune dvije godine, uspjela da spriječi kolaps javnih financija, da teško ekonomskim reformama izvede zemlju iz recesije, kao i da otvori prva poglavlja na putu Srbije ka Europskoj uniji. Također, istaknuto je kako je sve navedeno Vlada Republike Srbije uspjela postići zahvaljujući povjerenju građana i njihovom jedinstvu u podršci ka ostvarenju proklamiranih ciljeva Vlade.

“Vlada Republike Srbije smatra kako je prva faza u uspostavljanju drugačije, moderne i uspješne Srbije okončana time što su u potpunosti stabilizirane ekonomske i političke prilike, te da je za osiguravanje europskog životnog standarda i utvrđivanje jasnog i nedvosmislenog puta zemlje u budućnost potrebna nova snaga ujedinjene Srbije s jasnim mandatom da se reforme završe i da omoguće državi da bude na ulaznim vratima europske obitelji naroda”, navodi se u prijedlogu za raspuštanje Narodne skupštine.

Također, istaknuto je kako sukladno navedenom, Vlada Republike Srbije predlaže predsjedniku Republike da raspusti Narodnu skupštinu i raspiše izbore za narodne poslanike.

(federalna.ba/Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*