Dan žalosti u Olovu: Danas će se klanjati dženaza Arneli Đogić i Adinu Mustajbegoviću

Zbog tragične smrti dvoje mladih iz Olova, Arnele Đegić i Adina Mustajbegovića, u ovom gradu je danas proglašen Dan žalosti, potvrđeno je za Faktor.ba u Općini Olovo.

Odluku su donijeli načelnik Općine Olovo Đemal Memagić i Općinsko vijeće koji će danas održati vanrednu sjednicu.

Kako nam je rečeno u Općini Olovo, ubijenoj Arneli Đogić dženaza će biti klanjana u petak u 14 sati, dok će Adinu Mustajbegoviću biti klanjana u 16 sati.

Avdija Selimović i Muriz Brkić uhapšeni su u ponedjeljak, a tokom saslušanja u policiji priznali su ubistvo Arnele, čije su tijelo bacili u kanjon rijeke Stupčanice u mjestu Ćudanski Krševi. U međuvremenu, Kantonalni sud u Zenici odredio je Selimoviću i Brkiću jednomjesečni pritvor. Nakon njihovog priznanja, pokrenuta je opsežna potraga i tijelo nesretne djevojke pronašle su ekipe policije i civilne zaštite.

Beživotno tijelo 24-godišnje Arnele pronađeno je u srijedu u Ćudanskim Krševima u rijeci Stupčanici, nekoliko kilometara nizvodno od mjesta sa kojeg su je bacili njen bivši momak Selimović i njegov prijatelj Brkić.

Policija je u srijedu pretresla porodičnu kuću Brkića koji je nastanjen na Sokocu te oduzela odjeću koju je Brkić nosio na dan Arnelinog ubistva.

Tijelo Adina Mustajbegovića iz Olova, čiji je nestanak prijavljen 30. januara ove godine, pronađen je 2. marta na lokaciji Ćuništa kod Olova.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*