Zaposlenica Ministarstva civilnih poslova BiH optužena za pronevjeru

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Leonele Magaš-Baković, uposlenice Ministarstva civilnih poslova BiH, zbog pronevjere u službi.

Optuženu Magaš-Baković se tereti da je radeći u Ministarstvu civilnih poslova BiH, kao zaposlenica ministarstva, obavljajući i dodatne poslove referenta za blagajničko poslovanje i obračun plata u Odsjeku za finansijsko-materijalne poslove Sektora za finansijsko-materijalne poslove i unutrašnju podršku, u okviru koji je bila zadužena za praćenje gotovinskih isplata, novčane primitke i izdatke u blagajni Ministarstva, prisvojila novac koji joj je povjeren u službi u ukupnom iznosu od oko 27.400 KM, s ciljem  pribavljanja protupravne imovinske koristi, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Magaš-Baković se tereti da je u periodu od 08. marta do 02. novembra 2015. godine, iz blagajne Ministarstva prisvojila navedeni novčani iznos, te povjereni novac zadržala za sebe, što je utvrdila interna kontrola.

Ministarstvo je time pretrpjelo direktnu finansijsku štetu u iznosu od oko 27.400 KM.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*