Delegacija iz Brisela u dvodnevnoj posjeti BiH

Članovi Komiteta za civilnu dimenziju bezbjednosti i podkomiteta za demokratsko upravljanje Parlamentarne skupštine NATO-a boravit će danas i sutra u službenoj posjeti našoj zemlji, te se sastati sa predstavicima više institucija i nevladinog sektora sa kojima će razgovarati o aktuelnoj situaciji u BiH.

Prvog dana posjete predviđeni su susreti sa predstavnicima Parlamentarne skupštine BiH, odnosno članovima kolegijuma Predstavničkog i Doma naroda, Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost i Delegacije Parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

Delegacija Parlamentarne skupštine NATO-a danas će razgovarati i sa predstavnicima Ministarstva odbrane BiH i Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, kao i sa predstavnicima nevladinog sektora, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Drugog dana posjete planirani su sastanci sa predstavnicima Ministarstva bezbjednosti i Ministarstva inostranih poslova  BiH, članovima Delegacije za NATO integracioni proces BiH, kao i susreti sa komandantima NATO Štaba u Sarajevu i EUFOR-a.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*