U Tuzli uskoro Sajam visokog obrazovanja

Prvi Sajam visokog obrazovanja, održat će se u Tuzli 7. i 8. aprila/travnja 2016. godine, a u organizaciji Tuzlanskog sajma i u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog Kantona kao Pokroviteljem.
Cilj ove sajamske manifestacije je predstavljanje javnih i privatnih univerziteta i visokih škola sa studijskim odsjecima i usmjerenjima, kao i prezentiranje informacija i uslugama ključnim za uspješnu prijavu/upis novih studenata, a sve s ciljem pravovremenog i cjelovitog informisanja maturanata srednjih škola o mogućnostima i uslovima akademskog obrazovanja.

-Tuzlanski kanton kao najmnogoljudniji u BiH ima najveći broj učenika završnih razreda u srednjm školama čime se opravdava potreba za održavanjem ove manifestacije. Značajan broj učenika završnih razreda opredjeljuje se za akademsko obrazovanje, među kojima je u posljednih par godina, značajan broj onih koji odlaze studije kako na privatne tako i na univerzitete u inozemstvu. Stoga smo se odlučili za organizaciju prve manifestacije ovog tipa i oblika u Tuzli, a prema prvim reakcijama i izlagača i potencijalnih posjetitelja, uvjereni smo da ćemo postići željeni cilj – potvrđeno nam je iz Tuzlanskog sajma.

Mjesto održavanja ovog događaja, koji će pored izlagačkog imati brojne prateće sadržaje, je hotel Tuzla u Tuzli.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*