DVD Gornja Tuzla organizovalo druženje vatrogasaca iz BiH i regije

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornja Tuzla održalo je danas svoju redovnu godišnju Skupštinu, te ujedno bilo domaćin prijateljskim vatrogasnim društvima iz BiH i susjednih zemalja.

Protekla radna godina za DVD Gornja Tuzla  je bila izuzetno uspješna, a posebno se istakao mladi pogon, koji iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate. Uspjeli su nabaviti i novo vozilo koje e im služiti u slučaju intervencija.

Inače, vatrogasci dobrovoljci stoje rame uz rame sa profesionalcima i pomažu im kad god je to potrebno. Potvrdili su to i za vrijeme elementarnih nepogoda, te tokom održavanja februarskih protesta. Zbog toga je potrebno tehnički ojačati dobrovoljce kako bi uvijek bili na raspolaganju građanima, istaknuto je danas.

Prijateljska društva iz BiH i regije rado su se odazvala na još jedno druženje na kojem su razmijenili iskustva i dogovorili nove zajedničke aktivnosti. Vatrogasci iz Slovenije i Hrvatske istakli su koliko je važna regionalna saradnja među vatrogascima, te koliko je važno ulagati u mlade naraštaje.

Ono što je njihova želja je da imaju što više zajedničkih druženja, takmičenja i vježbi ali što manje pravih intervencija.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*