Premijer liga BiH: Slavili Sloboda, Sarajevo i Željezničar

Šest utakmica 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu odigrano je jučer dok će preostala dva meča na rasporedu biti danas. Favoriti su bili uspješni, svi timova iz vrha tabele slavili su pobjede, a derbi su na Grbavici odigrali Željezničar i Olimpic.

Plavi su bili bolji, konačan rezultat od 3:1 pravi je omjer odnosa snaga na terenu. Sve golove za domaćina postigao je Ivan Lendrić dok je strijelac jedinog pogotka za Vukove bio Emir Hadžić iz penala.
Do trijumfa je stigao i aktuelni šampion Sarajevo. Bordo tim gostovao je Borcu na Gradskom stadionu, a strijelac gola za pobjedu bio je Tomislav Barbarić. Domaći su susret okončali sa devet dok su gosti zaradili ”samo” jedan crveni karton.

Teže nego što se to moglo pretpostaviti, Sloboda je u Mostaru savladala Velež. Domaćin je već prvoligaš, dok se Tuzlaci bore za titulu. Rođeni su poveli preko Anesa Haurdića, a preokret su kreirali Ivan Kostić i Zajko Zeba.

Rezultati 23. kola: Velež – Sloboda 1:2, Željezničar – Olimpic 3:1, Borac – Sarajevo 0:1, Vitez – Drina 4:0, Radnik – Travnik 2:0, Rudar – Čelik 0:0. Sutra igraju: Slavija – Zrinjski (15 sati), Mladost – Široki Brijeg (16:30).

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*