Nogometašice BiH danas protiv Engleske

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici dočekuje selekciju Engleske, u šestom meču u okviru grupe 7 kvalifikacija za evropsko prvenstvo 2016.

Nogometašice BiH, koje nakon pet kola zauzimaju četvrto mjesto sa šest bodova, očekuje težak zadatak s obzirom na to da igraju protiv jedne od najkvalitetnijih evropskih selekcija. No, selektorica Samira Hurem najavila je da će njene igračice učiniti sve da ostvare pozitivan rezultat i iznenade favoriziranog protivnika.

Hurem je kazala da će defanzivnom igrom nastojati da zaustavi Engleskinje, a ukoliko se ukaže prilika i ugroziti njihov gol.

“Radili smo dobro ovih dana, analizirali protivnika, o kojem u principu sve i znamo. Ako ponovimo igru iz prošle utakmice bit će dobro po nas. Nadam se lijepom ambijentu i punim tribinama”, kazala je Hurem.

“Engleska je odlično organizovana ekipa koja igra brzo i agresivno, slično kao i njihov muški tim. Mi moramo nastojati da spriječimo ono što oni mogu da urade i da se postavimo defanzivno. Nadam se da ćemo uspjeti da odradimo sve što smo uvježbavali”, dodala je.

Današnji susret počet će: Hodžić, Aleksić, Hasanbegović, Kuliš, Am. Spahić, Al. Spahić, Šešlija, Hadžić, Lihović, Radeljić, Nikolić.

Utakmica BiH – Engleska počinje u 16 sati.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*