Karte za posljednju domaću utakmicu Leicestera se prodaju za 18.700 eura

Na jednom britanskom sajtu su ponuđene dvije karte za posljednju domaću utakmicu lidera engleske Premierlige Leicester Cityja po cijeni od 18.700 eura.

Karte za utakmicu Leicester City – Everton, koja se igra 7. maja, veoma su tražene, tako da su rasprodane u ponedjeljak za samo 90 minuta. Ovaj meč je izuzetno važan jer bi Lisice mogle osvojiti titulu prvaka Engleske. Ubrzo su se na nekim sajtovima pojavili oglasi za preprodaju, a cijena jedne karte je iznosila 3.747 eura. Potom je cijena konstantno rasla, tako da je jedan vlasnik ponudio dvije karte na prodaju te za njih traži čak 18.700 eura.

Ubrzo se oglasio i Leicester, a njegovi zvaničnici su poručili da će poduzeti mjere protiv svakog ko bude preprodavao karte po većoj cijeni od prvobitne.

Leicester trenutno ima sedam bodova više od drugoplasiranog Tottenhama, a do kraja sezone je ostalo pet utakmica. Lisice su već osigurale plasman u Ligu prvaka, a još tri pobjede ih dijele od titule prvaka Engleske. Do kraja sezone će igrati protiv West Hama i Swanseaja na svom King Power stadionu, a potom idu u goste Manchester Unitedu. Potom slijedi domaća utakmica s Evertonom, a posljednji susret sezone je meč sa Chelseajem.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*