Zajko Zeba: Bitno je da Želji damo gol

Nogometaši Slobode danas oko 13 sati otputovat će u Vogošću, gdje će oko 17 sati održati posljednji trening uoči prve polufinalne utakmice Kupa BiH sa Željezničarom.

Optimizma u redovima Tuzlaka ne manjka, a ekipu Husrefa Musemića na Grbavici će bodriti i veća skupina navijača Fukara. Oni najveće nade polažu u Zajka Zebu, kreatora igre tuzlanske ekipe.

“Sutrašnja utakmica protiv Željezničara samo je prvo poluvrijeme našeg dvomeča. Pokušat ćemo igrati na rezultat, a sve odlučiti u drugoj utakmici na Tušnju”, izjavio je za Fenu kapiten Slobode Zajko Zeba.

U drugom dijelu šampionata prvi “topnici“ Slobode Mersudin Ahmetović i Sulejman Krpić nisu često tresli suparničke mreže. Ahmetović je svih devet golova postigao u prvom dijelu prvenstva, Krpić je postigao tri gola. U četvrtfinalu Kupa BiH protiv Sarajeva obojica su postigla po jedan gol, Krpić u prvoj utakmici, Ahmetović u uzvratu.

Ali, zato je pogađao Zajko Zeba koji je s devet golova na tablici strijelaca stigao Ahmetovića, a na ovo treba dodati i jedan protiv Sarajeva u Kupu. Od njega se očekuje da će i sutra biti najveća opasnost za Željinog čuvara mreže.

“Nevažno je hoću li zatresti mrežu ja ili neko drugi, ali je bitno da Želji damo gol, što je naš glavni cilj u sutrašnjem susretu. Pogodak u gostima otvara nam vrata finala”, smatra Zeba.

Trener Husref Musemić još nije odredio sastav Slobode za sutrašnju utakmicu. Nada se da će Haris Mehmedagić biti spreman, mada se iskusni stoper još žali da “zateže zadnja loža“.

“U odnosu na sastav koji je igrao protiv Mladosti, Mehmedagić će sigurno početi umjesto Slobodana Lakičevića”, rekao je Musemić.

Dodao je da ne može računati na Anesa Haurdića, jer je u kupu nastupao za Velež, dok su svi ostali igrači na raspolaganju.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*