Djeca, najjača vojska u zajedničkoj akciji na području grada Tuzle

U subotu 23. aprila će u 11,00 sati ispred Hipermarketa Sjenjak u Tuzli biti organizovana završna manifestacija za projekat „Bosanska kuhinja u mom domu“, gdje će dodijeliti nagrade najkreativnijim učenicima osnovnih škola iz Tuzle.

Tom prilikom ćemo pripremiti kreativne radionice uz animatore, razne igre, oslikavanje lica ali i mnoštvo degustacija uz kuhara koji će pripremati tradicionalna bosanska jela za sve  posjetitelje Bingo centra na Sjenjaku u Tuzli.

Manifestacija se organizuje u cilju promovisanja važnosti involviranja djece u bosansko-hercegovačko društvo, te kao završni dio projekta „Kuhamo zajedno“ dvije domaće kompanije koje imaju zajedničku misiju – graditi zajedno bolju BiH.

Vispak i Bingo su u proteklom periodu uključili najjaču vojsku u očuvanje Bosanske kuhinje, kao simbola BiH. Učenici  9 osnovnih škola  sa područja grada Tuzle u periodu od marta do aprila imali su priliku izraziti svoju kreativnost i znanje o bh tradiciji kroz umjetnost, crtanje  i pisanje na temu „Bosanska kuhinja u mom domu“.

U toku kampanje predstavnici Vispaka i Binga posjetili su  škole i na časovima odjeljenske zajednice su predstavili značaj poznavanja i očuvanja bosanske tradicije.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*