Zagreb: Dvojicu radnika iz BiH ubila struja

Marko Jaćimović iz okoline Doboja i Draženko Kuravija iz Viteza nastradali su u četvrtak u Zagrebu, prilikom postavljanja metalnih lukova za plastenik kojima su dodirnuli žice na dalekovodu.

Teška nesreća dogodila se 21. aprila u Zagrebu kada su, montirajući plastenik kod prijatelja i rođaka, od strujnog udara poginula dvojica radnika iz BiH Marko Jaćimović (29) iz dobojskog sela Boljanića i Draženko Kuravija iz sela Krčevine kod Viteza, piše “Dnevni Avaz”.

Kako je iz porodice Jaćimović rečeno za ovaj list, Dragan Jaćimović i njegov sin Marko s Draženkom Kuravijom otišli su u ponedjeljak, 18. aprila, da pomognu u montaži plastenika u zagrebačkom naselju Rugvice. Međutim, 21. aprila u 16 sati od posljedica strujnog udara smrtno su stradali Marko i Draženko. Skrhan bolom, otac stradalog Marka, Dragan Jaćimović kaže da je sudbina tako htjela i da se radi o nesretnom slučaju.

Trudna supruga

Velika je tuga i u selu Krčevine kod Viteza, odakle je nastradali Draženko Kuravija, čija je supruga u poodmakloj trudnoći, piše “Avaz”.

“Postavili smo sve metalne lukove za plastenik i njih dvojica, Marko i Draženko su ponijeli posljednji. Prilikom ispravljanja zakačili su za vod električne struje koja ih je ubila na licu mjesta. Sin mi je umro na rukama, nije mu bilo pomoći”, kazao je suznih očiju Dragan Jaćimović. Iza nastradalog 29-godišnjeg Marka ostali su supruga i blizanci. Uviđaj o ovoj velikoj tragediji obavili suslužbenici PU Zagreb, a prema naredbi tužioca.

(Vijesti.ba / Avaz / RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*