Turske snage uništile artiljerijsko gnijezdo IDIL-a

Turske snage sigurnosti su locirale, a zatim artiljerijskim napadom uništile artiljerijsko gnijezdo sa višecjevnim bacačem raketa na teritoriji koju u blizini sirijsko-turske granice kontrolira teroristička organizacija IDIL.

Generalštab turske vojske je saopćio da su turske snage bespilotnim letjelicama sjeverno od Halepa locirale terorističko artiljerijsko gnijezdo koje se nalazilo šest kilometara od turske granice i 21 kilometar od centra turskog pograničnog grada Kilisa.

U saopćenju se navodi da je projektilima “Firtina“ ISIS-ovo artiljerijsko gnijezdo u potpunosti uništeno i da je tom prilikom ubijeno i najmanje osam terorista IDIL-a.

Sjeverni pogranični pojas Sirije od početka godine je poprište žestokih sukoba između terorista IDIL-a i sirijskih opozicionih snaga. Sa područja koje kontrolira IDIL je na turski grad Kilis do sada palo najmanje 49 projektila koji su ubili 17, a ranili 58 osoba.

Turske snage sigurnosti pojačale su mjere sigurnosti na granici sa Sirijom i u skladu sa međunarodnim normama o angažmanu pograničnih snaga vrše artiljerijske i zračne napade na položaje IDIL-a sa koji su ispaljene granate na tursku teritoriju.

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*